Onmetelijk optimisme: Kunstenaars, In Den Haag gebeurde het.
Na de oorlog was het een spannende tijd voor vernieuwende kunstenaars en hun bemiddelaars. Er werd niet alleen ruimte voor schilder- en beeldhouwkunst gerealiseerd, maar ook voor literatuur, muziek en podiumkunst. Afl.2 : In Den Haag gebeurde het: http://player.omroep.nl/?aflID=3248848
Museumgasten Anneke Grönloh en Frans Mulder bezoeken Beelden aan Zee in Scheveningen. Een juweeltje van een museum, verstopt in de duinen. Ook ontmoeten zij de tachtig-jarige kunstenaar Jan Snoeck. Ze mogen in zijn atelier rondkijken,
http://player.omroep.nl/?aflid=5413537
Tijdens de opening van Jan Snoeck zijn expositie in Beelden aan Zee, is Jan koninklijk onderscheiden. Door de loco burgemeester van Den Haag is jan benoemd tot Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw.
Deze orde is evenals de Militaire Willems-Orde ingesteld in 1815. Voor deze orde komen mensen in aanmerking met zeer uitzonderlijke verdiensten voor de samenleving. Het gaat dan om prestaties of inspanningen - vaak op basis van bijzondere talenten - die erg belangrijk zijn voor de maatschappij. Denk bijvoorbeeld aan baanbrekend wetenschappelijk werk of innovatief ondernemerschap. Maar ook aan uitmuntende sportprestaties of unieke creativiteit op het gebied van kunst en cultuur.
Ter gelegenheid van zijn tachtigste verjaardag wordt in museum Beelden aan Zee een groots retrospectief gewijd aan de beeldhouwer Jan Snoeck (Rotterdam 1927). De Grote zaal en de aansluitende patio’s van het museum zijn ingenomen door de oertypen die Snoeck's mysterieuze universum bevolken.
Jan Snoeck heeft in de afgelopen vijftig jaar een bijzonder eigenzinnig, buitengewoon gevarieerd en kwalitatief evenwichtig oeuvre opgebouwd. Door de brede toepassing van zijn beeldhouwkunst in het openbaar geniet hij ruime bekendheid in Nederland.